sTrIkEs

Totul Despre Counter-strike
 
AcasaPortalFAQCautareInregistrareMembriGrupuriConectare

Distribuiți | 
 

 Despre PHP - ce este și instrucțiuni pentru începători.

In jos 
AutorMesaj
Crawling
VizitatorMesajSubiect: Despre PHP - ce este și instrucțiuni pentru începători.   Sam Dec 01, 2007 12:15 am


Despre PHP


PHP este limbajul ideal pentru construirea de pagini web dinamice. Este usor de învățat, open-source, poate fi rulat pe mai multe platforme și se poate conecta la mai multe tipuri de baze de date. Cel mai important aspect al limbajului este însa posibilitatea de a fi îmbricat cu cod HTML. Putem astfel crea pagini HTML statice și din loc în loc, acolo unde este nevoie, să introducem dinamism cu ajutorul PHP.
Limbajul PHP s-a "născut" în 1994 din nevoia lui Rasmus Lerdorf de a afla câte persoane îi vizitează CV-ul online. El a denumit setul de scripturi create PHP, acronimul pentru Personal Home Page. Pe parcursul următorilor trei ani limbajul a evoluat dar adevăratul succes a început să îl cunoască de când Zeev Suraski si Andi Gutmans au rescris motorul PHP de la cap la coadă, motor care poartă din versiunea 4 a PHP numele Zend, o combinație de litere din prenumele creatorilor săi: Zeev și Andi.
Fiind open-source, PHP beneficiază de suport activ din partea comunității online, acesta fiind și motivul creșterii explozive a numărului site-urilor bazate pe PHP.
Interpretorul PHP este cel mai cunoscut limbaj de scripting folosit în acest moment pentru crearea site-urilor Web interactive. Denumirea este un "acronim recursiv" pentru Hypertext PreProcessor. Diferența esențială față de alte limbaje de scripting (gen JavaScript) este faptul că PHP este un interpre
tor server-side (operațiile sunt executate de către server și nu pe calculatorul utilizatorului). Pentru a putea testa pagini PHP aveți nevoie de un server de web (Apache) și de pachetul PHP instalat.
PHP permite folosirea unor elemente specifice limbajelor de programare. Ieșirea standard a script-ului PHP devine intrarea standard pentru programul de navigare care vizualizează pagina. Așadar, la iesirea standard poate fi scris (de exemplu, prin intermediul comenzii echo) orice tip de cod HTML, acesta fiind interpretat de către browser.
Pe lângă manipularea conținutului paginilor de web, PHP poate trimite headere HTTP pentru autentificare, seta cookie-uri sau redirecționa utilizatorii. Mai mult, cu ajutorul bibliotecilor externe de funcții poate parsa fisiere XML, crea și manipula imagini, animații Shokwave Flash, PDF-uri sau se poate conecta la un server de mail, iar acestea sunt doar câteva din funcțiile pe care le poate îndeplini.
Interpretorul PHP parcurge documentul accesat până în momentul în care întâlnește un marcaj de deschidere care indică faptul că textul care urmează trebuie interpretat ca fiind cod PHP. În continuare, textul este interpretat ca fiind cod PHP până în momentul în care este întâlnit marcajul de inchidere. Întreg textul care nu este interpretat ca fiind cod PHP este furnizat la iesire în forma în care a fost primit ca intrare de catre interpretor. Există mai multe marcaje care indică începerea unei secvențe de cod PHP, dar doar două dintre ele sunt folosite de obicei (aceste marcaje depind și de configurarea serverului de web). Dacă dorim ca documentul să respecte specificațiile XML, atunci singura posibilitate de inserare a codului PHP este folosirea unei secvente de tipul:

Cod:
<php>
Cea de-a doua posibilitate este utilizarea marcajului <SCRIPT> într-o maniera asemănătoare celei folosite pentru includerea de script-uri JavaScript. Sintaxa este urmatoarea:


Cod:
<php>
Există alte două posibilități, dar acestea sunt folosite rar, în situații particulare și depinde în mare măsură de setările serverului de web.
Este permisă "iesirea" și "intrarea" în "modul PHP" de oricâte ori este necesar în pagină. Aceasta este util când se lucrează cu texte de mari dimensiuni.
Pentru ca instrucțiunile PHP să fie interpretate corect, acestea trebuie separate prin caracterul ';'.
În PHP, comentariile pot fi inserate folosind sintaxele din C, C++ și shell-urile Unix. Apariția secventei de caractere '//' sau a caracterului '#' indică faptul că restul liniei reprezintă un comentariu. Pentru a insera comentarii pe mai multe linii, acestea trebuie delimitate de secventa '/*' la început și de secventa '*/' la sfârșit.

Bafta celor car evor sa se apuce de php;)
Sus In jos
 
Despre PHP - ce este și instrucțiuni pentru începători.
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cea mai mare Comunitate SAMP
» Cod HTML pentru Flashscore

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
sTrIkEs :: Spam zone :: Tutoriale Diverse-
Mergi direct la: